Σωματείο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ: Παράνομες επανατοποθετήσεις θέσεων ευθύνης στο Γ.Ν Πατρών.

Ο Διοικητής του Γ.Ν Πατρών, με αποφάσεις του και μάλιστα έν μέσω των εκλογών, αποφάσεις που αντίκεινται στην κείμενη νομοθεσία, προωθεί την εφαρμογή του Νέου Οργανισμού του Νοσοκομείου, ενός πολυβασανισμένου Οργανισμού που δυστυχώς συνεχίζει να έχει κενά, ¨λάθη και παραλήψεις¨ που σαφώς τον καθιστούν ανεφάρμοστο.

Στα πλαίσια αυτά, επιδιώκει την επανατοποθέτηση των θέσεων ευθύνης, όχι στα πλαίσια των κείμενων διατάξεων και των κατευθύνσεων της 6 ης Υ.Πε, αλλά των δικών του προσωπικών και μη σύννομων επιλογών, κάτι που μας βρίσκει ριζικά αντίθετους.

Απέναντι σ΄ αυτήν την ανεπίτρεπτη και καταδικαστέα πρακτική του Διοικητή και μετά από σχετική ΟΜΟΦΩΝΗ απόφασή μας, το Δ.Σ του Σωματείου μας επεδίωξε συνάντηση μαζί του, μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 3/6/19 και η οποία δυστυχώς δεν έφερε επί της ουσίας κανένα αποτέλεσμα, γιατί παρά τα επιχειρήματά μας ο Διοικητής υπεραμύνθηκε των δικών του παράνομων αποφάσεων.

Γι΄ αυτό τον λόγο ΣΗΜΕΡΑ θα παραστούμε στη συνεδρίαση του Δ.Σ του Νοσοκομείου, όπου θα εκθέσουμε όλα τα σχετικά επιχειρήματά μας, επιχειρήματα που είναι απόρροια των σχετικών κείμενων διατάξεων και που αποτελούν θέσεις και απόψεις αλλά και κατευθύνσεις της 6 ης Υ.Πε προς τον Διοικητή.

Εάν και εφ΄όσον Τα πράγματα παραμείνουν ως έχουν, απέναντι σ΄ αυτήν την παρανομία που επαναλαμβάνεται από τον συγκεκριμένοι Διοικητή για δεύτερη φορά, θα αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης βεβαίως από αύριο το πρωί.

ΣΧΕΤΙΚΑ

 Τα τελευταία 40 χρόνια το πρώτο μέλημα της εξουσίας -της κάθε εξουσίας απ' την μικρότερη μέχρι την μεγαλύτερη- είναι ο περίδρομος.
Καταπέλτης για άλλη μια φορά ο Βρετανός πολιτικός και αρχηγός του Κόμματος  της Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου Νάιτζελ Φάρατζ, σχολιάζοντας την επικαιρότητα αναφορικά με τους βανδαλισμούς μνημείων, από διαδηλωτές.
Ο Δήμαρχος αρνείται ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ το χοιρινό κρέας από την καφετέρια του MENU της σχολής και εξηγεί το γιατί:
Ο πρόεδρος του ENIAIOY ΠΑΛΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ (Ε.ΠΑ.Μ), κ. Δημήτρης Καζάκης, και ο πρόεδρος του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ (ΑΚΚΕΛ), κ. Βάκης Τσιομπανίδης, συμφώνησαν στη σύμπραξη των δυνάμεών τους και ανακοίνωσαν κοινή κάθοδο στις  εθνικές εκλογές. Το πολιτικό πλαίσιο της σύμπραξης αυτής, έχει ως κύριο πρόταγμα το τρίπτυχο: Εθνική Ανεξαρτησία, Αποκατάσταση της Δημοκρατίας, Κοινωνική Απελευθέρωση.
 Η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας τον Νοέμβριο 2017 διέκοψε ολοσχερώς την καταβολή της επικούρησης στους συνταξιούχους της καταπατώντας διμερή συμφωνία μονομερώς και πραξικοπηματικά μετά από 70 χρόνια.
Η εισήγηση του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς, Παναγιώτη Λαφαζάνη, στη συνεδρίαση της Κ.Ε. του Αριστερού Ρεύματος (1/6/19), όπου ανήγγειλε την παραίτησή του από τη θέση του Γραμματέα του Π.Σ. της Λαϊκής Ενότητας, εντυπωσιάζει με την ειλικρίνεια με την οποία θέτει τους λόγους της εκλογικής αποτυχίας της ΛΑ.Ε. στις πρόσφατες ευρωεκλογές.
Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της εκλογικής διαδικασίας (α’ και β’ γύρος) τωνεπαναληπτικών εκλογών, ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ΝεκτάριοςΦαρμάκης δήλωσε τα εξής:«Αισθάνομαι υποχρεωμένος να επαναλάβω ότι οι πολίτες της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίαςκαι της Ηλείας υπέγραψαν την αλλαγή σελίδας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, γεγονόςπου αποτελεί τιμή για εμένα και τους συνεργάτες μου, αλλά και μεγάλη ευθύνη, την οποίαείμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε.
«Η κοινωνία άκουσε και εμπιστεύτηκε το μήνυμα της μεγάλης αλλαγής στην ΠεριφέρειαΔυτικής Ελλάδας. Όμως σε μας δεν αρμόζουν θριαμβολογίες. Ούτε τώρα, ούτε και τηνεπόμενη εβδομάδα που με τη δύναμη του συνόλου των πολιτών της περιοχής μας, θακληθούμε να αναλάβουμε την ευθύνη διοίκησης της Περιφέρειας. Συνεχίζουμε τον αγώνα μαςακόμα πιο δυναμικά.
     Την Κυριακή στις εκλογές -κυρίως στις ευρωεκλογές- θα (απο)δείξουμε αν είμαστε το έθνος των θρυλικών απροσκύνητωνόπωςνομίζουμε πως είμαστε,