Σκληρή σύγκρουση στη Βουλή για την υπόθεση Λιγνάδη

Μετωπική αναμένεται να είναι η σύγκρουση στην Βουλή ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα Λιγνάδη και την στάση που κράτησε για το θέμα αυτό η κυβέρνηση και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Όλα δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να κατηγορήσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευση σχετικά με όσα έχουν γραφτεί στο διαδίκτυο γα ανοχή της κυβερνητικής παράταξης στην παιδεραστία .

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε αυτό τον τρόπο αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να συσπειρώσει την κοινοβουλευτική του ομάδα αλλά και τους ψηφοφόρους της ΝΔ που εμφανίζονται ξαφνιασμένοι από τις εξελίξεις στην υπόθεση αυτή.

Με δεδομένο μάλιστα ότι πολλά στελέχη της ΝΔ, όπως η Όλγα Κεφαλογιάννη, Ελίζα Βόζεμπεργκ, ο Θανάσης Πλεύρης , ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος έχουν ζητήσει δημόσια την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού, ενώ οι πληροφορίες λένε ότι η Κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ βράζει από αγανάκτηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε από χθες το μασάζ στα στελέχη του κόμματος του.

Μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο εμφανίστηκε με διπλωματικό τρόπο να αναζητά την στήριξη των στελεχών του καθώς όπως φαίνεται δεν την θεωρεί δεδομένη. «Είμαστε ένα συλλογικό Όργανο και πάντα στεκόμαστε ο ένας στον άλλον στα δύσκολα. Κατά καιρούς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στοχοποιήσει διάφορους υπουργούς κι έχει ζητήσει την παραίτηση των μισών μελών του Υπουργικού Συμβουλίου» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και πρόσθεσε: «Θυμηθείτε πόσους από εσάς έχει βοηθήσει η Λίνα Μενδώνη στην επίλυση θεμάτων που είχαν να κάνουν με συναρμοδιότητες» .

Σύμφωνα με πληροφορίες στην ομιλία του σήμερα αναμένεται ακόμα «να αναγνωρίσει πλούσιο και σημαντικό έργο στην κ. Μενδώνη, η οποία στους 19 μήνες στα ηνία του υπουργείου Πολιτισμού πιστώνεται, μεταξύ άλλων, τα έργα προσβασιμότητας στην Ακρόπολη με την κατασκευή του ανελκυστήρα πλαγιάς αλλά και τον νέο φωτισμό». 

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας πάντως έχει αποφασίσει να μην μπει στην συζήτηση για όσα έχουν γραφτεί στο διαδίκτυο και εμπλέκουν την ΝΔ με την παιδεραστία καθώς από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε τον πολιτικό και όχι τον κομματικό χαρακτήρα της υπόθεσης Λιγνάδη.

Εάν πάντως προκληθεί θα έχει στα χέρια του όλα τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να αποδείξει ότι ο ίδιος και στελέχη του κόμματος του έχουν δεχθεί πάμπολλες επιθέσεις από μέλη , στελέχη και τρολ της ΝΔ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιμείνει ότι «ο κ. Λιγνάδης ήταν προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη θέση του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου», ενώ θα επισημάνει ότι «επιχείρησε να συγκαλύψει την υπόθεση, ακριβώς γιατί μέσα στην αλαζονεία του, δεν ήθελε να αμφισβητηθεί η επιλογή του».

Ακόμα ο Αλέξης Τσίπρας θα επιμείνει στις ευθύνες που έχει η Λίνα Μενδώνη στην διερεύνηση της ιστορίας καθώς «θα υποστηρίζει ότι οι δεκαπέντε ημέρες που έδωσε στον Δημ. Λιγνάδη η υπουργός Πολιτισμού μέχρι να τον απομακρύνει από το υπουργείο ήταν αρκετές για να εξαφανίσει επιβαρυντικά στοιχεία για την υπόθεση».