Η ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου στην Ελλάδα, μία έρευνα της Picodi.

Τι θέλουν οι γυναίκες και τι σκέφτονται οι άνδρες

Ποιες είναι οι προσδοκίες των Ελληνίδων και των Ελλήνων προς την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου; Πως είναι η ιδανική ημέρα των ερωτευμένων σύμφωνα με τις γυναίκες και τους άνδρες; Ποια δώρα είναι επιθυμητά και ποια καλύτερα να αποφύγουμε; Το αναλυτικό Τμήμα του Picodi.com αποφάσισε να πάρει μία από τις πιο εμπορικές γιορτές στον κόσμο κάτω από το ”μικροσκόπιο” και να δει πόση αγάπη έμεινε πραγματικά στην γιορτή των ερωτευμένων.

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ

Μάθαμε ότι μόνο 38% των ερωτηθέντων θα γιορτάσει την Ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου φέτος. Περισσότεροι από αυτούς (70%) θα γιορτάσουν την αγάπη τους με τους συντρόφους τους και 17% των ερωτηθέντων θα χαρίσει δώρα και στους αγαπημένους τους και φίλους.
Oι κάτοικοι της Ελλάδας για το δώρο του Αγίου Βαλεντίνου σκοπεύουν να ξοδέψουν κατά μέσο όρο λιγότερα από 80 ευρώ. Οι γυναίκες 73 ευρώ ενώ οι άνδρες 85 ευρώ.
Είναι ενδιαφέρον ότι 50% των ερωτηθέντων αναρωτιέται τι δώρο να πάρει για το ταίρι τους το Φεβρουάριο. 7% ψάχνει να βρει ένα τέλειο δώρο μια μέρα πριν την Ημέρα του Αγ.Βαλεντίνου. Αυτό συμπίπτει με τα εσωτερικά δεδομένα του Picodi όπου παρατηρείται αυξημένη δραστηριότητα αγορών κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων πριν, ειδικά σε κατηγορίες όπως κοσμήματα και αρώματα.

Ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου σύμφωνα με τις γυναίκες

ΤΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Τι πραγματικά ικανοποιεί μια γυναίκα αυτή την ημέρα; Είναι τα δώρα ή τρυφερότητα, φροντίδα και δέσμευση; Τα αποτελέσματα των ερευνών δείχνουν ότι τόσο τα υλικά δώρα όσο και τα άυλα δώρα/δώρα εμπειρίας είναι εξίσου σημαντικά για τις περισσότερες γυναίκες (47%). Για 10% μετράει μόνο το υλικό δώρο (κοσμήματα, αρώματα, γλυκά κτλ.) και 43% των γυναικών στην Ελλάδα προτιμάει τα δώρα εμπειρίας.

Μεταξύ των πιο συχνά αναφερθέντων δώρων για γυναίκες ήταν τα σοκολατάκια (64%), 63% των γυναικών επιζητεί λουλούδια. Στα 51% και 50% βρίσκονται τα κοσμήματα και εσώρουχα. Μόνο 38% των γυναικών θέλει να πάρει κάρτα για την Ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου.

Και πως θέλουν οι γυναίκες να περάσουν την Ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου; Τα αποτελέσματα της έρευνας δεν δίνουν την τέλεια συμβουλή για μια επιτυχημένη ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά μεταξύ των πιο δημοφιλών δραστηριοτήτων επισημάνθηκαν, μεταξύ άλλων ένα ρομαντικό δείπνο (24%), εκδρομή (23%), ταινία στο σπίτι (19%), σεξ (18%) και μαγείρεμα με το σύντροφο (14%).

27% των γυναικών δήλωσε ότι η πιο λανθασμένη ιδέα είναι το ζευγάρι να κάτσει στο σπίτι και να μην κάνει τίποτα την Ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου. Σινεμά (14%), ρομαντικό δείπνο σε εστιατόριο (12%), σπορ 11% (πεζοπορία, πισίνα, παγοδρόμιο, ποδήλατο, κλπ.) και για 9% των γυναικών το χειρότερο που μπορεί να κάνει ένα ζευγάρι αυτή την ημέρα είναι να παίζει επιτραπέζια.

Ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου σύμφωνα με τους άνδρες

ΤΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ

Όπως μας δείχνουν οι απαντήσεις, 39% των ερωτηθέντων ανδρών θεωρεί ότι τα ρούχα είναι το τέλειο δώρο. 37% πιστεύει πως είναι τα αρώματα, 30% θέλει να πάρει χρήματα και 29% δωροκάρτες. Μόνο 16% των ανδρών δήλωσε ότι μια κάρτα είναι το ιδανικό δώρο. Οι περισσότεροι άνδρες (53%) θέλουν να πάρουν μόνο δώρο, 15% θέλει μόνο να περάσει την ημέρα με το αγαπημένο άτομο, και 32% θέλει και τα δύο.

Ωστόσο, τα πιο ανεπιθύμητα δώρα σύμφωνα με τους άνδρες είναι τα χρήματα (40%), οικιακές συσκευές (38%), κάρτες (26%), σοκολατάκια (25%),είναι πολύ ενδιαφέρον ότι το μεγαλύτερο ποσό των ερωτηθέντων γυναικών (67%) θεωρεί τα σοκολατάκια το πιο πετυχημένο και αναζητούμενο δώρο.

Πως θέλουν οι άνδρες να περάσουν την Ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου; Εδώ οι επιλέξεις διαφέρουν αρκετά. Οι περισσότερες γυναίκες θεωρούν ότι ένα ρομαντικό δείπνο θα κάνει την ημέρα των ερωτευμένων αξέχαστη και ειδική, ενώ οι περισσότεροι άνδρες (57%) που έλαβαν μέρος στο ερωτηματολόγιο επέλεξαν την εκδρομή. Το σεξ πλάστηκε στα 43% και 29% θέλει να πάει σινεμά, 28% δεν θέλει να κάνει τίποτα και μόνο 24% των ανδρών θέλει να πάει σε εστιατόριο (μήπως η απάντηση επηρεάστηκε από το γεγονός ότι λογικά οι άνδρες πρέπει να πληρώσουν; )

Πραγματικά μετράει μια χειρονομία

ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΞΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΩΝ

Κατά μέσο όρο, οι Έλληνες ξοδεύουν 78 € για ένα τέλειο δώρο και μια αξέχαστη ημέρα. Ξοδεύουμε περισσότερα από τους Γερμανούς (67 €) και τους Τούρκους (38 €). Αυτό που δεν θα ξαφνιάσει κανέναν είναι ότι ξοδεύουμε λιγότερα από τους Άγγλους (108 €).

Μεθοδολογία

Η μελέτη αυτή βασίζεται στα αποτελέσματα των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν κατά το δεύτερο εξάμηνο του Ιανουαρίου 2019 μεταξύ 6400 ατόμων από 38 χώρες όπου γιορτάζεται η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Οι μέσες συναλλαγματικές ισοτιμίες για τον Ιανουάριο του 2019 χρησιμοποιήθηκαν για τη μετατροπή των νομισμάτων.

ΠΗΓΗ: https://www.picodi.com/gr/magazine/i-imera-tou-ag-valentinoi-stin-ellada...

ΣΧΕΤΙΚΑ

Ακούστε τι δήλωσε ο φοροτεχνικός, Πολυχρόνης Θωίδης, στην εκπομπή του Μιχάλη Μπαϊρακτάρη για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την εξυπηρέτηση των κόκκινων δανείων, αλλά και για το κίνημα αποποίησης κληρονομιάς.
Ακούστε τι δήλωσε ο φοροτεχνικός, Δημήτρης Μπόκαρης, στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου για το φορολογικό διαζύγιο και τη δήλωση του εκκαθαριστικού της εφορίας.
Ακούστε τι δήλωσε ο φοροτεχνικός Δημήτρης Μπόκαρης στην εκπομπή του Μιχάλη Μπαϊρακτάρη για την τελευταία φάση καταβολής μερίσματος και τις ρυθμίσεις οφειλών, πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο.
Στην αρχή κάθε έτους, το ποσό του κατώτατου μισθού ανανεώνεται σε πολλές χώρες. Ωστόσο, η έννοια του κατώτατου μισθού δεν είναι πανταχού παρούσα: δεν θα βρούμε ένα νόμιμο κατώτατο όριο μισθού στις σκανδιναβικές χώρες, την Ιταλία, την Ελβετία ή τη Σιγκαπούρη.
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το1st BUSINESS NETWORKING FORUM του GREEK TASTE BEYOND BORDERS στο Ecali Club 28 Ιανουαρίου 2019 με τίτλο «Global Taste 2019» υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Υπουργείου
Ο αναπληρωτης Ταμίας του Εμπορικού Συλλόγου, Πολυχρόνης Θωίδης, ζωντανά στην εκπομπή του Μιχάλη Μπαϊρακτάρη για τη φορολόγηση των επιχειρήσεων
Ο πρώην υφυπουργός οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης ζωντανά στην εκπομπή της Άντυς Μαγνησαλή για την πορεία της οικονομίας.
Ξεκίνησε από το απόγευμα της Κυριακής η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ στην ιστοσελίδα του taxisnet, φέρνοντας νέες φορολογικές υποχρεώσεις ύψους 3,153 δισ. ευρώ για 7,4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων.
Μέχρι τις 31 Αυγούστου 2017 θα έχουν αναρτηθεί στους λογαριασμούς των φορολογουμένων τα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ, όπως ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.
Νέα «κόλπα» σκαρφίζονται επιχειρηματίες προκειμένου να φοροδιαφύγουν ειδικά σε τουριστικές περιοχές και παρά το γεγονός ότι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) έχουν επιδοθεί σε μπαράζ ελέγχων.