ΕΠΑΜ σχετικά με την παραίτηση του Π. Λαφαζάνη

Η εισήγηση του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς, Παναγιώτη Λαφαζάνη, στη συνεδρίαση της Κ.Ε. του Αριστερού Ρεύματος (1/6/19), όπου ανήγγειλε την παραίτησή του από τη θέση του Γραμματέα του Π.Σ. της Λαϊκής Ενότητας, εντυπωσιάζει με την ειλικρίνεια με την οποία θέτει τους λόγους της εκλογικής αποτυχίας της ΛΑ.Ε. στις πρόσφατες ευρωεκλογές.

Κυρίως εντυπωσιάζει η παραδοχή ότι, για λόγους διατήρησης των εσωκομματικών ισορροπιών, δεν πρόταξε την αναγκαιότητα να αναλάβει η ΛΑΕ έναν απελευθερωτικό εθνικά και κοινωνικά ρόλο, πράγμα που θα την κατέτασσε στη συνείδηση του κόσμου ως ενωτική πατριωτική δύναμη, χωρίς αποκλεισμούς σε άλλους ιδεολογικούς χώρους και χωρίς δογματικές αγκυλώσεις. Σε όσους δε μέσα στο κόμμα του αλλά και εν γένει στην αριστερά, τελούντες εν συγχύσει, μπερδεύουν τον πατριωτισμό με τον εθνικισμό, υπενθύμισε ο Π. Λαφαζάνης ότι «στην πύλη του Πολυτεχνείου, όταν έμπαινε το τανκς, ψάλαμε όλοι οι πολιορκημένοι τον εθνικό ύμνο και ανεμίζαμε ψηλά τις ελληνικές σημαίες, τις οποίες αν κρατήσουμε τώρα σε καμμιά ανάλογη διαδήλωση πιθανόν να βρεθούμε κατηγορούμενοι, απ’ όσους κλειδοκράτορες προφυλάσσουν τις παραχαραγμένες αρχές μας».

Ελάχιστα ηγετικά στελέχη του χώρου της αριστεράς στη χώρα μας, είχαν το θάρρος να δηλώσουν, όπως έκανε ο Π. Λαφαζάνης, ότι η αριστερά «ή θα καταξιωθεί εκ νέου ως η κατ’ εξοχήν βαθιά πατριωτική δύναμη της εθνικής μας ζωής, ή θα πνιγεί βαλτωμένη στην αναξιοπιστία και σε μύριες ανεπίλυτες αντιφάσεις» όπως είπε. Και ακόμη λιγότεροι είναι εκείνοι που έχουν συνειδητοποιήσει ότι στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται διεθνώς, με την πλήρη απαξίωση των εθνών - κρατών από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα και τις πολυεθνικές, «το έθνος κράτος επανέρχεται με νέους όρους στο προσκήνιο ως καταφύγιο των εργαζομένων» όπως πολύ σωστά διατύπωσε ο κ. Λαφαζάνης.

Το ΕΠΑΜ, έχοντας θέσει το τρίπτυχο «Εθνική Ανεξαρτησία, Δημοκρατία, Κοινωνική Απελευθέρωση» ως ελάχιστο προαπαιτούμενο ενός πανεθνικού προτάγματος, έχει, κατά καιρούς, ασκήσει ανελέητη κριτική σε θέσεις και πολιτικές της αριστεράς που αποτελούσαν ανάχωμα συσπείρωσης των πατριωτικών δυνάμεων.

Δεν μπορούμε όμως, τώρα, να μην συγχαρούμε τον Π. Λαφαζάνη για τις θέσεις που εξέφρασε. Ελπίζουμε ότι η πολιτική εντιμότητα που αποπνέει αυτή η ομιλία, όπως και η γενναιότητά του να αναδείξει «το νήμα του δημοκρατικού, προοδευτικού πατριωτισμού που πρέπει να ξαναπιάσει συνολικά η Αριστερά της εποχής μας, για μια κυρίαρχη, ασφαλή, ακέραια και ανεξάρτητη Ελλάδα» όπως είπε, να αφυπνίσει τα ηγετικά στελέχη της εν γένει αριστεράς και όλων των πατριωτικών δυνάμεων.

Οι επερχόμενες εθνικές εκλογές, αποτελούν ίσως την μοναδική την ευκαιρία για να λάβει επιτέλους σάρκα και οστά ένα τέτοιο ενωτικό σχήμα, που θα προτάσσει την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας, την αποκατάσταση του δημοκρατικού πολιτεύματος και όλων των αδικιών σε βάρος του ελληνικού λαού.

ΣΧΕΤΙΚΑ

 Τα τελευταία 40 χρόνια το πρώτο μέλημα της εξουσίας -της κάθε εξουσίας απ' την μικρότερη μέχρι την μεγαλύτερη- είναι ο περίδρομος.
Καταπέλτης για άλλη μια φορά ο Βρετανός πολιτικός και αρχηγός του Κόμματος  της Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου Νάιτζελ Φάρατζ, σχολιάζοντας την επικαιρότητα αναφορικά με τους βανδαλισμούς μνημείων, από διαδηλωτές.
Ο Δήμαρχος αρνείται ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ το χοιρινό κρέας από την καφετέρια του MENU της σχολής και εξηγεί το γιατί:
Ο πρόεδρος του ENIAIOY ΠΑΛΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ (Ε.ΠΑ.Μ), κ. Δημήτρης Καζάκης, και ο πρόεδρος του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ (ΑΚΚΕΛ), κ. Βάκης Τσιομπανίδης, συμφώνησαν στη σύμπραξη των δυνάμεών τους και ανακοίνωσαν κοινή κάθοδο στις  εθνικές εκλογές. Το πολιτικό πλαίσιο της σύμπραξης αυτής, έχει ως κύριο πρόταγμα το τρίπτυχο: Εθνική Ανεξαρτησία, Αποκατάσταση της Δημοκρατίας, Κοινωνική Απελευθέρωση.
Ο Διοικητής του Γ.Ν Πατρών, με αποφάσεις του και μάλιστα έν μέσω των εκλογών, αποφάσεις που αντίκεινται στην κείμενη νομοθεσία, προωθεί την εφαρμογή του Νέου Οργανισμού του Νοσοκομείου, ενός πολυβασανισμένου Οργανισμού που δυστυχώς συνεχίζει να έχει κενά, ¨λάθη και παραλήψεις¨ που σαφώς τον καθιστούν ανεφάρμοστο.
 Η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας τον Νοέμβριο 2017 διέκοψε ολοσχερώς την καταβολή της επικούρησης στους συνταξιούχους της καταπατώντας διμερή συμφωνία μονομερώς και πραξικοπηματικά μετά από 70 χρόνια.
Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της εκλογικής διαδικασίας (α’ και β’ γύρος) τωνεπαναληπτικών εκλογών, ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ΝεκτάριοςΦαρμάκης δήλωσε τα εξής:«Αισθάνομαι υποχρεωμένος να επαναλάβω ότι οι πολίτες της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίαςκαι της Ηλείας υπέγραψαν την αλλαγή σελίδας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, γεγονόςπου αποτελεί τιμή για εμένα και τους συνεργάτες μου, αλλά και μεγάλη ευθύνη, την οποίαείμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε.
«Η κοινωνία άκουσε και εμπιστεύτηκε το μήνυμα της μεγάλης αλλαγής στην ΠεριφέρειαΔυτικής Ελλάδας. Όμως σε μας δεν αρμόζουν θριαμβολογίες. Ούτε τώρα, ούτε και τηνεπόμενη εβδομάδα που με τη δύναμη του συνόλου των πολιτών της περιοχής μας, θακληθούμε να αναλάβουμε την ευθύνη διοίκησης της Περιφέρειας. Συνεχίζουμε τον αγώνα μαςακόμα πιο δυναμικά.
     Την Κυριακή στις εκλογές -κυρίως στις ευρωεκλογές- θα (απο)δείξουμε αν είμαστε το έθνος των θρυλικών απροσκύνητωνόπωςνομίζουμε πως είμαστε,