Έρευνα Ευρωβαρόμετρου (μέρος β'): 71% «Όχι» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη! - 90% «Όχι» στην οικονομική πολιτική της!

Η αποκάλυψη των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης του Ευρωβαρόμετρου για την γενικότερη πολιτική και κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα από το το pronews.gr, φυσικά απεκρύβη από όλα τα κυβερνητικά κανάλια και τις εφημερίδες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και μάλιστα το δεύτερο μέρος της ανάλυσης των ευρημάτων από το pronews.gr σήμερα είναι εξίσου ενδιαφέρον.

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα που διεξήχθη κατά τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, δηλαδή πριν τα όσα ακολούθησαν και επέτειναν την κυβερνητική φθορά είναι συγκλονιστικά σε ότι αφορά τα αποτελέσματα της αποδοχής των κυβερνητικών πεπραγμένων εν μέσω πανδημίας.

Η δημοσκόπηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυριολεκτικά ξεφτιλίζει τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, ειδικά στα λεγόμενα «ποιοτικά στοιχεία».

Έγινε σε (πραγματικά και όχι «μούφα») τυχαίο δείγμα 1.058 ερωτηθέντων και αυτό που αναδεικνύεται είναι ότι Ελληνες πολίτες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους προς την κυβέρνηση και όχι μόνο: Η Δικαιοσύνη έχει πληγεί σημαντικά σε ότι αφορά την εικόνα της ανάμεσα στους πολίτες (εκείνα τα «Ναι» του Αρείου Πάγου στα Μνημόνια και η απουσία εισαγγελικών ερευνών σε όλα τα κυβερνητικά σκάνδαλα και πολλά άλλα, είναι σαφές ότι έχουν κλονίσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων στο θεσμό), όπως επίσης αποδοκιμάζουν στην πλειοψηφία τους τα κυβερνητικά ΜΜΕ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι που δημοσίευσε την έκθεση το pronews.gr, στις 5 Μαΐου δεν υπήρχε, τουλάχιστον μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, ούτε ως είδηση στην ιστοσελίδα του ελληνικού γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής! Τυχαίο;

Στην ερώτηση «Πόσο ικανοποιημένοι αισθάνονται οι Έλληνες από τα μέτρα της κυβέρνησης για την πανδημία», «Πολύ ικανοποιημένο» δήλωσε το 10%, «Αρκετά» το 29%, «Λίγο» το 33% και «καθόλου ικανοποιημένο» το 28%. Δηλαδή το 39% μόλις, αντί για το 85% που μας έλεγαν τα κυβερνητικά ΜΜΕ εμφανίζεται ικανοποιημένο από την διαχείριση της πανδημίας!

Οι απαντήσεις (γραπτές όχι τηλεφωνικές) των Ελλήνων στο ερώτημα «Ποια είναι γενικά η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα σας;» είχαν ως εξής: «Πολύ καλή είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα» απάντησε μόλις το 2%, «αρκετά καλή» το 20%, «αρκετά κακή» το 49% και «πολύ κακή» το 29%. Δηλαδή μόλις το 22% είναι ευχαριστημένο με την κυβέρνηση!

Σε ότι αφορά την οικονομία: «Ποια είναι η κατάσταση στην οικονομία της χώρας σας;», «Πολύ καλή» απάντησε το 1%, «αρκετά καλή» το 9%, «αρκετά κακή» το 46% και «πολύ κακή» το 44%. Δηλαδή το 10%, μόλις, εγκρίνει τα κυβερνητικά οικονομικά πεπραγμένα!

Και πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά; Αντίθετα με την «μαγική εικόνα» που προσπαθούν να επιβάλουν τα κυβερνητικά κανάλια, εφημερίδες και ιστοσελίδες, δεν υπάρχει ζώσα ελληνική οικονομία!

Και από εκεί και πέρα πάμε στα «σκληρά» ερωτήματα: Το 71% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ το 88% δεν εμπιστεύεται τα κόμματα! Στην Ελλάδα επιμένουν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων να μας λένε ότι «το 47% στηρίζει την κυβερνητική πολιτική»!

Σε ότι αφορά τον Τύπο, το 74% απάντησε ότι δεν εμπιστεύεται την τηλεόραση, το 54% δεν εμπιστεύεται τις εφημερίδες, το 49% δεν εμπιστεύεται το ραδιόφωνο, ενώ το μόνο Μέσο που εμπιστεύεται τουλάχιστον ένας στους δύο Έλληνες είναι το διαδίκτυο.

Ενας στους δύο ερωτηθέντες απάντησε ότι εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη και αυτό είναι το χαμηλότερο ποσοστό που έχει βάλει ο θεσμός ως αποδοχή, ενώ τα ποσοστά ανεβαίνουν στο 56% όσον αφορά την εμπιστοσύνη των πολιτών στην Αστυνομία και στο 80% ως προς την εμπιστοσύνη τους στις Ένοπλες Δυνάμεις.

 

Να σημειώσουμε και τα βασικά στοιχεία από το πρώτο μέρος των αποκαλύψεων του pronews.gr: 

-Το 81% των Ελλήνων πιστεύει ότι η κατάσταση στην οικονομία τόσο της χώρας όσο και του νοικοκυριού του δεν θα βελτιωθεί. 

- Το 77% των πολιτών κρίνουν ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη να βελτιώσει την κατάσταση σε οποιαδήποτε τομέα! 

ΣΧΕΤΙΚΑ

Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, σε συνδυασμό με το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, είναι μια ακόμη περίπτωση «βούτυρου στο ψωμί» του Κυριάκου.
Καλώς ή κακώς η μεγάλη πλειοψηφία χάρη στην οποία πέτυχε αυτοδυναμία η ΝΔ δεν οφείλεται αποκλειστικά στους «πούρους» οπαδούς της, αυτούς δηλαδή που θα την ψήφιζαν βρέξει χιονίσει,
Οι δύο διασημότερες προσωπικότητες δίπλα στον ορισμό του φασισμού είναι ο ηγέτης του ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ κόμματος της Ιταλίας (Benito Mussolini) και ο ηγέτης του ΕθνικοΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ εργατικού κόμματος της Γερμανίας (Adolf Hitler).
Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, ακόμη και για τα «στρεβλά» νεοελληνικά μας δεδομένα.
(Ανανεωμένο) Ζαλισμένοι από τα απανωτά ντιρέκτ του Antinews, οι… άριστοι έβαλαν τα γνωστά - άγνωστα… νεοφιλελεύθερα αδέρφια να υπερασπιστούν τη χαμένη τιμή του μητσοτακικού καθεστώτος.
Αθήνα 28-5-2021         ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ: Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ  ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ - ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΕΔΑΦΙΚΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ
Το έχω γράψει ουκ ολίγες φορές.Η πανδημία ήταν και είναι βούτυρο στο ψωμί του Κυριάκου (και των Ποταμίσιων χίπστερ, κ.ά. που τον πλαισιώνουν).
Κοινή Διακήρυξη του Κινήματος ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΑΓΚΑ
Οι λόγοι για τους οποίους αναγκάζονται χιλιάδες Έλληνες να ασχοληθούν ενεργά με την πολιτική είναι 3: η πλειοψηφία των πολιτών είναι σε οικονομική δυσπραγία, υπάρχει μεγάλη ανισότητα και δεν υπάρχει δημοκρατία.
Να πετάς το μπαλάκι των ευθυνών για την αδυναμία «επίλυσης» του προβλήματος της σκληρής εγκληματικότητας στη Δικαιοσύνη είναι κάπως τραγελαφικό, μιας και οι νόμοι στους οποίους στηρίζεται η Δικαιοσύνη για να κρίνει παράγονται από αυτούς που της πετάνε το μπαλάκι!